Ремонт Двигател и скоростни кутии

Ремонт Двигател

Всеки двигател си има определен ресурс след изчерпването му двигателят започва да дава индикации за това, че му преключва живота с изчерпването на моторесурса “моторесурс е времето за което един двигател работи според заводските си параметри, за различните двигатели това време е различно”.Ние предлагаме компютърна диагностика, смяна на масла и филтри, смяна на ремъциремонт горивна система, както и ремонт двигател ( например: смяна гарнитура глава, смяна биелни и основни лагари, смяна бутала и клапани и др.).Ремонт охладителна система (например смяна: водна помпа, термостат и др.) и много други. Основният ремонт на двигателя включва: на пълното му разглобяване, преглед, замерване със специални инструменти на луфтове и хлабини, подмяната на износени компоненти и обратното сглобяване с прецизна точност. До основен ремонт на двигателя може да се стигне не само поради износването му от дългия пробег. Основен ремонт се налага да бъде извършен когато двигателят е бел прегрял, останал без масло или поради скъсан ангренажен ремък.
  В някой от случаите на основен ремонт двигателят е необходимо да се демонтира от купето. Демонтажа и монтажа на двигател е много сложна и трудоемка процедура. Освен проблема в теглото на двигателя, за да бъде демонтиран трябва да бъде отделен от скоростната кутия, от изпускателната генерация, необходимо е да се разкачи и премахне цялата електрическа инсталация и да се разкачат всички водни съединения свързващи двигателя с  елементите на охладителната система.

Ремонт Скоротна Кутия
За никого не е тайна, че ремонтът на скоростната кутия, е изключително отговорна задача, и трябва да се извърши от специалисти. Скоростната кутия се ремонтира във фирмени сервизи, които ще ви дадат гаранция за качество на ремонта. За да се постигнат добри резултати, се извършва демонтаж на скоростната кутия, който е последван от нужната проверка и оценка.

В случай, че скоростната кутия не функционира правилно, е необходимо да се извърши подмяна на части. Разбира се, прилага се и смяна на масло на скоростна кутия, за да функционира тя както трябва. Обикновено дефектиралите части на кутията, се сменят с нови такива от производителя. Ако последните не са в наличност, се търсят същите втора употреба.

Какви са най-честите проблеми със скоростна кутия?

Един от най-честите проблеми със скоростната кутия е спукването на алуминиевия корпус. Неприятни ситуации могат да изникнат и другите елементи, от сорта на валове, механизъм за превключване на предавки, междинното зъбно колело за заден ход или други зъбни колела. За каквото и да става дума обаче, е нужно да се обърне навременно внимание на механизмите.

Има два вида скоростни кутии – ръчни или механични. И при двата е възможно да настъпят повреди и дефекти, така че профилактичните прегледи, са препоръчителни, а ако имате дори и най-малкото съмнение за проблем при скоростната кутия, не се бавете да посетите специалист.

Все пак от скоростната кутия зависи движението на автомобила напред и назад, така че не бива да се пренебрегва нейната роля, защото в обратен случай, това може да създаде предпоставки за пътнотранспортни произшествия, които ще струват скъпо на всички участници в движението.